Текущи проекти
Завършени проекти

Проекти с партньорско участие на "Дружество Знание" - София

 • Activ’ EVS

  Activ’ EVS


  Activ’ EVS е първият проект за Европейска доброволческа служба с наше участие. Ролята на Дружество Знание е на приемаща организация и в рамките на проекта, при нас ще бъдат четирима младежи от Франция, всеки от които ще бъде тук за 2 месеца. Този месец пристигнаха първите две момичета, които ще имат възможност да опознаят България, да придобият опит в работата в НПО, да преживеят нови емоции, да разпространят възможностите, които програмата Еразъм + предоставя на младите хора по цял свят и да ни научат на малко френски.

  Ето малко повече информация за тях:

  Име: Марлен Тачи

  Възраст: 20 години

  Град: Грас

  Страна: Франция

  Хоби: Волейбол; Кино; Музика (Хип Хоп, RnB, DeepHouse)

  Любима песен: Рей Чарълз - Джорджиа

  Защо ЕДС?: Защото искам да пътувам, да откривам нови култури. Освен това искам да уча нови езици, особено английски.

  Защо България: Имах възможност да избера между България и Полша и избрах България. Причината е София, защото е столица и много млади хора живееят тук.

  Любимо място в София: Съдебната палата  Име: Емили Барбоса

  Възраст: 23 години

  Страна: Франция

  Хоби: Обичам да слушам музика като RnB, Реге, Латино музика, хаус. Любимият ми изпълнител е Daddy Yankee. Обичам да танцувам навън. Свободният стил ми е любим. Също така тренирам във фитнеса.

  Защо ЕДС?: Не знаех много за ЕДС и когато открих какво представлява, много ми хареса идеята. Мисля, че е добро преживяване. Тъй като искам да стана стюардеса, това ще помогне за усъвършенстване на английския ми.

  Защо България: Защото не се знае много за нея и за нейната култура. Смятам, че е интерсна страна.

  Любимо място в София: бул. Витоша

 • SMILE - Мрежа за социално и професионално включване чрез езиково обучение

  SMILE - Мрежа за социално и професионално включване чрез езиково обучение


  Изследва възможности за промотиране на малки езици в различни обучителни, социални и икономически сектори. Проектът идентифицира области и целеви групи, които ще имат полза от прилагането и разпространението на съществуващите практики за обучение и промотиране на малки езици. Селектираните добри практики са достъпни на сайта на проекта: www.smile-network.eu

 • ECAPSE – Ранни координирани дейности за превенция на социално изключване

  ECAPSE – Ранни координирани дейности за превенция на социално изключване


  Искаме да постигнем общо разбиране и по-добра координация и подкрепа на млади хора със специални нужди, и да се подобри взаимодействието между професионалното обучение и образование, здравните услуги, работодателските организации, и бизнеса. Повече информация може да намерите на интернет страницата на проекта: www.ecapse.eu

 • SC2BC - От училище към бизнеса

  SC2BC - От училище към бизнеса


  е проект по програма Еразъм+, КД2, Стратегически партньорства, който цели да подпомогне развитието на предприемачески умения у младите, както и да създаде стабилна връзка между бизнеса и училището.

 • HelpCare - Професионализация и необходимо обучение за здравните работници

  HelpCare - Професионализация и необходимо обучение за здравните работници


  Главната цел на проекта е да създаде рамка за професионализация, квалификаци и регулация на социалната грижа, която да бъде адаптирана и прилагана във всички страни членки на Европейски съюз. Това предполага по-добри условия за настоящите социални работници чрез постоянно професионално усъвършенстване, както и поощряването на младите хора да изберат професията „социален работник” с ясна визия за развитие. Може да намерите текуща информация на фейсбук страницата на проекта: www.facebook.com/pages/Helpcare-Project/

 • Com_WORK - Обмяна на практики за признаване и валидиране на компетенции в социалните и образователни професии

  Com_WORK - Обмяна на практики за признаване и валидиране на компетенции в социалните и образователни професии


  цели оценяването на информалните и неформални компетенции на хората, работещи в този сектор. По-точно примейки ги за ключ за успех на много политики, промотиращи възможности за социално включване и заетост. Особено тези фокусирани към работата с хора, които са както извън учебната сиситема, така и извън пазара на труда.