Activ’EVS

Информация за проекта

Activ’ EVS е първият проект за Европейска доброволческа служба с наше участие. Ролята на Дружество Знание е на приемаща организация и в рамките на проекта, при нас ще бъдат четирима младежи от Франция, всеки от които ще бъде тук за 2 месеца. Този месец пристигнаха първите две момичета, които  ще имат възможност да опознаят България, да придобият опит в работата в НПО, да преживеят нови емоции, да разпространят възможностите, които програмата Еразъм + предоставя на младите хора по цял свят и да ни научат на малко френски.  Ето малко повече информация за тях:

Име: Марлен Тачи

Възраст: 20 години

Град: Грас

Страна: Франция

Хоби: Волейбол; Кино; Музика (Хип Хоп, RnB, Deep House)

Любима песен: Рей Чарълз- Джорджиа

Защо ЕДС?: „Защото искам да пътувам, да откривам нови култири. Освен това искам да уча нови езици, особено английски.”

Защо България?: „Имах възможност да избера между България и Полша и избрах България. Причината е София, защото е столица и много млади хора живееят тук.”

Любимо място в София: Съдебната палата

Име: Емили Барбоса

Възраст: 23 години

Страна: Франция

Хоби:

  • Обичам да слушам музика като RnB, Реге, Латино музика, хаус. Любимият ми изпълнител е Daddy Yankee.
  • Обичам да танцува навън. Свободния стил ми е любим.
  • Също така тренирам във фитнеса.

Защо ЕДС?: „ Не знаех много за ЕДС и когато открих какво представлява, много ми хареса идеята. Мисля, че е добро преживяване. Тъй като искам да стана стюардеса, това ще помогне за усъвършенстване на английския ми.”

Защо България?: „Защото не се знае много за нея и за нейната култура. Смятам, че е интерсна страна.”

Любимо място: бул. Витоша

По време на тези 2 месеца, Емили и Марлен има възможност да се докоснат до работата в НПО, да организират няколко информационни събития в 18 СОУ „Уилям Гладстон” и 9та френска гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ .  По време на които, учениците имаха възможност да практикуват френския си, да научат повече за възможностите за Еразъм + и да споделят опит и идеи за реализирането на младежки дейности. Снимки и повече детайли може да видите на този линк.

Освен това, момичета опознха различни и непозната страна за тях, сприятелиха се с хора от целия свят. Формираха нови умения и знания, изживяха едно интересно приключение в България. Бяха свидетели на спечелването на златен медал по волейбол на Франция в зала Арена Армеец, посетиха български фолклорен коцерт, ядоха гювече и не пропуснаха да пробват домашна традиционна ракия.

Ако искате да научите повече за техните 2 месеца в България, може да разгледата фейсбук страницата им – https://www.facebook.com/voluntary.evs/?fref=ts.

Галерия